Hello ...

Национално дружество "Традиция"

Фотогалерия 2023 година

Историческата възстановка "Доблест и слава" на превземането на Шуменската крепост от обединените кръстоносни войски на полско-унгарския крал Владислав III Ягело и унгарския воевода Януш Хуняди през 1444 година е най-голямата международна реконструкция в България. Организирана от регионален клон Шумен на Национално дружество "Традиция", под егидата на община Шумен,съвместно с клоновете на дружеството и други родолюбиви клубове от страната, възстановката имаше 4 издания. В нея взеха участие клубове от Република Турция, Чехия, Унгария, Полша, Украйна.
Посетете страницата на: Възстановка "Доблест и слава"

Клубен календар 2023

Участие с униформен блок във възпоменателната церемония, организирана по повод 150 год. от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски пред паметника му в гр.Шумен, пл. „Освобождение“.
Организиране и реализиране на открит урок за РТОВ „Освобождението на България не идва даром, то е заслужено“ в арт пространството на СУ „Сава Доброплодни“ гр.Шумен с ученици от 11 и 12 клас;
Участие с униформен блок в ритуала по откриването и освещаването на новите паметни плочи на загиналите опълченци в РТОВ пред храма „Св.Възнесение Господне“ гр.Шумен;
Участие в историческата възстановка „Освобождението на Преслав – 1878 год.”, организирана в гр.Велики Преслав от Община Велики Преслав и НД „Традиция” клон Велики Преслав в чест на Националния празник.
Участие в историческата възстановка „Освобождението на Садина – 1878 год.”, организирана в с.Садина от Кметство с. Садина и НД „Традиция” клон Русе.
Представяне на историческия спектакъл „Създатели на Българската държава” в крепостта Хисаря на гр.Ловеч по време на Празника, организиран от Община Ловеч.
Участие в Средновековния фестивал в гр.Браила, Р Румъния.
Възпоменателна церемония Участие във възпоменателната церемония, по повод 150 год. от гибелта на Васил Левски, гр.Шумен
Открит урок в СОУ"С.Доброплодни" Провеждане на открит урок за Руско-турската освободителна война 1877-78
Освобождението на В.Преслав 1878 Историческа реконструкция 2023 година - Първа част
Освобождението на В.Преслав 1878 Историческа реконструкция 2016 година - Втора част
Освобождението на В.Преслав 1878 Историческа реконструкция 2016 година -Трета част
Освобождението на България 1878 Освещаване на паметните плочи на загиналите опълченци от Шуменско
с.Садина, общ.Попово 2023 Спектакъл "Освобождението на с.Садина – 1878 година" - Първа част
с.Садина, общ.Попово 2023 Спектакъл "Освобождението на с.Садина – 1878 година" - Втора част